arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Kim Maring: “De Oude IJssel is het mooiste roeiwater”

Op het zonnige terras van de Ank trof ik Kim voordat ze het water op zou gaan. Even heerlijk in een dubbel twee op het mooiste roeiwater van de verre omtrek: onze Oude IJssel.

De in Assen geboren Kim kwam 21 jaar geleden naar de Achterhoek, omdat haar man hier vandaan kwam en graag terug wilde. In Giesbeek vonden ze een mooi alternatief voor het oosten van het land, na eerst in Twente en bij Leiden te hebben gewoond.

Kim MaringKim zit op boeg

In haar Twente-tijd is Kim met roeien begonnen, ze hielp daar mee met het oprichten van roeivereniging Thyro. Dat was pionieren: start met man of 25, toen Kim na drie jaar vertrok, waren er 60 leden. In Leiden deed Kim nog 3 jaar af en toe mee met bedrijfsroeien.

In Giesbeek had Kim zich al eens georiënteerd. Bijvoorbeeld roeien op de Rijn? No way! Dorpsgenoot Marcel attendeerde haar op roeien op de Oude IJssel. Doetinchem? Is daar een roeiclub? Al gauw was Kim verkocht: het mooiste roeiwater waar ze ooit had geroeid. Wel opletten …… bochten, want ja, het Twentekanaal is gewoon één recht stuk!

Kim houdt van de rust op het water, het steeds technisch verbeteren, het is nooit saai en nooit af. Je kan het alleen doen, maar ook samen. Kim deed vanuit ARV mee aan de Lingebokaal, een rijke ervaring, maar voor het eerst aan zoiets meedoen gaf haar ook het gevoel dat het wat chaotisch was, niet soepel voorbereid op zo’n wedstrijddag. 

Ze coacht samen met Saskia skiff 1 leerlingen. Zelf leert ze ook enorm van lesgeven, zeker als er filmpjes worden gemaakt.

Kim heeft enkele suggesties voor onze roeivereniging. Om te beginnen een betere begeleiding van wedstrijdroeiers. Voorts zou ze heel graag een beter inzicht krijgen in de club. Wie zijn al die leden? Wat kan er allemaal? Waarom niet een groot informatiebord in de loods met bijvoorbeeld de tijden voor inlooproeien. Want alleen al het fenomeen inloop is voor veel nieuwe leden onbekend. Op zo’n informatiebord kun je ook andere zaken vermelden die we weliswaar ook per mail krijgen, maar die op zo’n bord inzichtelijker zijn omdat je het er dan met elkaar over gaat hebben.

Tot slot, een ARV-ledenlijst op onze website, met naam, email, telefoon eventueel adres. Als dat lastig is vanwege de privacywet, kunnen we wellicht daarover stemmen in een ledenvergadering. Je kan op zo’n lijst zien wie er in de buurt woont. Handig, bijvoorbeeld voor een afspraak om samen te rijden.

Maria Lauret

Kim geeft het estafettestokje door aan Dorien te Kiefte