arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Elienke, vol ENERGIE aan het roeien 

Wij troffen elkaar op een kleurrijke herfstochtend buiten op het terras van De Ank. Het was een drukte van belang op het roeivlot. Met vroege skiffers die al terugkwamen, leerlingen in de gladde-4 leerlingen die vertrokken, leerlingen Gevorderd C leerlingen die aankwamen.

6-arv-nwsbr-interview-ml-jwb-nov-2022Elienke stapte uit als instructeur van de categorie Gevorderd C. Wat een topper, na vijf studiedagen per week in de hoofdstad van Brabant zo vroeg op zaterdagochtend in de weer om les te geven. Maar laat ik vooraan beginnen.

In 2020 verhuisden haar ouders van Westervoort naar het vriendelijke Doetinchem, op zoek naar meer ruimte en rust. 

Elienke had inmiddels via school in haar vorige woonplaats kennis gemaakt met het roeien. Mooi om te horen, want deze manier om meer jongeren enthousiast te krijgen voor het roeien was net op de ALV ter sprake gekomen. Dit werkt dus. Elienke startte toen bij roeivereniging Jason in Arnhem. 

Na aankomst in Doetinchem wilde Elienke heel graag het roeien voortzetten en was verheugd achter de hekken van de Ank zo’n energieke roeiclub aan te treffen. Zelfs tijdens de corona lockdown waren er mogelijkheden om door te gaan met lessen. En zo kwam Elienke bij onze ARV de Ank en groeide razendsnel, ondanks nog een half jaar afwezigheid vanwege een stage in Brussel.

Elienke skift graag om haar techniek te verbeteren en even helemaal alleen verantwoordelijk te zijn voor haar boot, de balans te bewaren. Als je iets niet goed doet merk je dat meteen. Tegelijkertijd houdt ze ook van het roeien in een 2 of 4 voor de gezelligheid, de samenwerking, de flow die kan ontstaan als je even helemaal perfect alles tegelijk doet. Naast het roeien doet Elienke nog aan yoga. In het verleden hockeyde zij.

Als suggestie sluit zij aan bij wat inmiddels is ingezet door Jesse en Dorien, meer ploegvorming en competities in of buiten de club. Daarnaast gekoppeld aan een nieuwe cursus een eenmalige samenkomst om doel en praktische zaken van de cursus toe te lichten, materiaal te bespreken. Dit verbetert kennis van het roeimateriaal en komt dit ten goede. En last but not least, als de club zover is, het roeien op scholen promoten.

 

Maria

 

Elienke geeft het estafette stokje door aan: Sarah Osler

(foto: Leo de Keizer)