arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

DORIEN TE KIEFTE bruist van de idee├źn

Vrijdagmiddag vóór de Oude IJssel Race schuift Dorien op het Ank-terras aan. Het is koud, er staat een frisse wind. Ze was net terug van het wegbrengen van wat skiffs met de botenwagen, naar Doesburg. Rondom werd aan het vlot gewerkt, werden BBQ spullen gebracht, kregen vlothonden instructies voor hun taken en zetten ze de inschrijvingstafel klaar. 

5-arv-dorien-en-nanja-nwsbr-05-22-web

Dorien zit op slag


Dan zijn we meteen bij een aantal zaken die de in Enschede geboren Dorien, opviel bij onze club: de saamhorigheid, belangstelling voor elkaar, behulpzaamheid en inzet van iedereen. 

Dorien studeerde in Amsterdam, werkte in Brabant en Vlaanderen en na diverse omzwervingen trok toch het oosten weer. Met inmiddels veel vrienden in het hele land werd dat Dieren, centraal gelegen, en met nieuw werk in Gelderland en Overijssel.

Vanuit Dieren was Dorien eerst lid bij Jason. Dorien stopte haar lidmaatschap daar, het roeiwater was niet zo geschikt om te skiffen.  In Tilburg was Dorien lid van roeivereniging TOR, van waaruit ze eerder al meedeed aan, jawel, de Oude IJsselrace in een mix dubbeltwee, ze werden net tweede! De Ank was voor Dorien daardoor een bekende club. Op naar Doetinchem!

Ze zocht contact en mocht in de Woerd aan Miguel haar roeicapaciteiten laten zien. Na drie halen waren die duidelijk! ARV de Ank is haar zevende roeiclub.

Dorien barst van de plannen. Na haar eerste coastel roeiwedstrijd onlangs op het Markermeer met windkracht 5 à 6, waar ze nog meer behendigheid leerde, wil ze nog vaker het grotere sop kiezen in o.a. Medemblik en Katwijk samen met oud-ploeggenoten van rv Breda. Verder wil ze graag meedoen met de Wörthersee Regatta en ook de Ringvaart Regatta van 100 km in een gladde dubbel 8 staat op het programma.

Ook heeft ze veel plannen voor onze ARV: leden vasthouden die geslaagd zijn voor Basis C door middel van het stimuleren van ploegroeien, waardoor leden vaker naar de club komen en het mooie ervaren van samen in een ploeg roeien.

Maar niet alleen dat. Ook de leden die al langer lid zijn te porren voor wedstrijdroeien, waarbij ze opmerkt dat het beeld van wedstrijdroeien bij ARV de Ank leden volgens haar niet juist is. Er zijn grote groepen veteranen wedstrijdroeiers in Nederland. Ploegen zouden 1 à 2 keer per week kunnen trainen en zo toe werken naar een wedstrijd in de regio, geselecteerd uit de nationale wedstrijdkalender. Samen overleggen wat haalbaar is. Dorien wil dit graag aanzwengelen. 

Zelf heeft ze twintig jaar roeiervaring, waarvan zeventien jaar wedstrijdroeien. Op onze website: www.arvdeank.nl/wedstrijdroeien speciale info over wedstrijden en ook zal er in de nieuwsbrieven aandacht aan worden besteed. 

Mocht je al vragen of ideeën hebben, mail Dorien: neieordjirtsdew.[antispam].@arvdeank.nl 

 

Maria

 

Dorien draagt het estafettestokje over aan Jesse van der Kallen.