arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-2022003-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van september 2022

 

1. ALV - Algemene Ledenvergadering - woensdag 19 oktober om 19.30 uur

2. Oude IJssel ROEIMARATHON op zaterdag 17 september

3. BEZEM door de boot ! op zaterdag 1 oktober

4. EINDE-ZOMER-borrel op zaterdagmiddag 24 september

5. ZUURKOOLtocht op zondag 2 oktober

6. AFSTELLEN van boten

7. WEDSTRIJDlicentie]

8. André Dingemanse, een roeier met een VEELZIJDIGE INZET

9. VERGADERpunten roeibestuur

10. Zestien roeiers GESLAAGD

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt begin oktober 2022

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in de week van maandag 3 oktober.

Aanleveren kopij uiterlijk donderdag 29 september.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

Vriendelijk verzoek:

  • tekst aanleveren in de vorm van een Word-document;
  • afbeeldingen afzonderlijk aanleveren in jpg- ofwel jpeg-format

 1. ALV - Algemene Ledenvergadering - woensdag 19 oktober om 19.30 uur

 

1-alvHet roeibestuur nodigt alle leden uit voor een Algemene Ledenvergadering, op woensdag 19 oktober om 19.30 uur.

Onder andere financiën, vlootplan en bezetting van de diverse commissies komen aan de orde. Directe inbreng van de leden is daarbij belangrijk. Je ontvangt tijdig de agenda en verdere stukken voor deze ALV.

Houd je agenda dus vrij houden voor die avond?

Het adres voor de vergadering is: vv Doetinchem, Bezelhorstweg 85, 7009KK Doetinchem

 2. Oude IJssel ROEIMARATHON 30 km - op zaterdag 17 september

2-marathonDe Oude IJssel Marathon wordt voor de tweede keer gehouden. In 2021 voor het eerst en toen was deze tocht 50 km. Echter door de grote droogte kunnen wij deze keer niet vroeg in de morgen bij de sluis in Gaanderen geschut worden en daarom roeien we niet naar Ulft waardoor de tocht teruggebracht wordt tot 30 km. Je kunt met skiff, gladde 2-, gladde 4+ en met C-boten deel nemen aan deze tocht. Doe mee, meld je aan!

 3. BEZEM door de boot ! op zaterdag 1 oktober

3-bezemWij gaan weer onze half jaarlijkse grote schoonmaak houden, tegelijk met de wsv die ook die ochtend aan de slag gaat onder hun motto Bezem in de Mast.

Aan alle roeileden wordt gevraagd om op zaterdagochtend 1 oktober om 08.30 uur bij de roeiloods te verzamelen. De klussen worden daar over groepen verdeeld.

Bijvoorbeeld: alle boten, behalve de privé-boten, uitgebreid poetsen en de roeiloods aan binnen- en buitenkant schoonmaken. Genoeg te doen dus. Voor schoonmaakmiddelen wordt gezorgd.

Tot ca 09.30 uur wordt er nog in een enkele C-boot les gegeven. Die boten komen dus pas daarna aan de beurt om schoon te maken.

 4. EINDE-ZOMER-borrel op zaterdagmiddag 24 september

4-borrelOp zaterdag 24 september sluiten we het roeiseizoen af met een gezamenlijke bijeenkomst waar gegeten en gedronken kan worden. Die datum kun je alvast noteren. De invulling volgt binnenkort.

Een goede gelegenheid bovendien om tot nu toe onbekend gebleven roeiers te ontmoeten. En ….. voor de volledigheid: ook na 24/9 roeien we lustig voort!

 

Namens de feestcommissie,

Wanda de Langen

 5. ZUURKOOLtocht op zondag 2 oktober

5-zuurkoolOp zondag 2 oktober roeien we de jaarlijkse Zuurkooltocht. Afvaart om 9.30 uur vanaf De Ank. De Zuurkooltocht is naar Doesburg en terug. We verwachten tegen 13.00 uur terug te zijn in de haven. Na het schoonmaken het bergen van de boten is het tijd voor de door onszelf verzorgde zuurkoolschotels. Roei mee, kook mee, geef je op!

 6. AFSTELLEN van boten

6-afstellenNaar aanleiding van vragen over bootafstellingen en de aanpassingen aan mijn skiff kreeg ik het idee geboren om deze te items te combineren in een presentatie. Op dinsdag 20 september (aanvang 19.30 uur) besteed ik aandacht aan de mogelijkheden die er zijn om de boot richting een, volgens mij, ideale afstelling te krijgen.

Met deze presentatie wil ik inzicht geven in de vele parameters die er zijn om de roeihaal efficiënter te maken. Daarbij zijn mogelijkheden van de boot en de riemen de focus en die van de roeier in mindere mate.

Vooraf aanmelden via de website is handig, niet strikt nodig.

 

Daan Moes

 7. WEDSTRIJDlicentie

7-licentieWil je een wedstrijd roeien of sturen, dan is het verplicht een KNRB-wedstrijdlicentie te hebben. Hierin geeft de deelnemende roeier aan geen doping te hebben gebruikt voorafgaand aan de wedstrijd. Je bent als sporter altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in je lichaam bevindt. Heb je nog geen wedstrijdlicentie? Kijk dan op onze ARV-website onder Wedstrijdroeien hoe je een wedstrijdlicentie aanvraagt

 8. André Dingemanse, een roeier met een VEELZIJDIGE INZET

8-interrview-wit-kaderBij roeivereniging De Dragt in Drachten leerde André de kneepjes van het roeien, gaf daarna veel les en heeft daar significant bijgedragen aan de bouw van een nieuwe roeiloods. Bij onze ARV zit hij evenmin stil: coördinatie in de Examencommissie, voorbereidingen om deel te kunnen nemen aan de Elfstedenroeimarathon in 2019 en straks weer in 2023 en …. lees verder.

 9. VERGADERPUNTEN besproken door het ARV-bestuur

9-bestuurPuntsgewijze verslagen van overleg van het bestuur van ARV de Ank. Lees de vergaderpunten van 15 juli en 31 augustus.

 10. Zestien roeiers GESLAAGD

10-examensMaar liefst zestien roeiers legden op de zaterdagen 20 en 27 augustus hun proeve van bekwaamheid af. Nog even en elke dag een Oude IJssel vol roeiers. Kijk welke zestien roeiers geslaagd zijn.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank