arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Angie geniet van de natuur

Op de eerste weer wat herfstachtige woensdagochtend van het jaar treffen Angelien en ik elkaar binnen in ons mooie clubgebouw. 

angie-nijenhuis

Angelien, door iedereen Angie genoemd, komt oorspronkelijk uit Varsseveld, alwaar ze op haar negentiende vertrok om te gaan zwerven door Spanje en Portugal. Daarna volgenden inspirerende jaren in Utrecht alwaar Angie studeerde en werkte. Angie kwam voor de liefde terug naar de Achterhoek, ze woont nu in Drempt, alwaar ze haar handen uit de mouwen steekt om eigenhandig hun grote huis op te knappen en een mooie (moes-)tuin aan te leggen. 

Angie werkt 4 dagen in de week bij het mooie initiatief De Stadsboerin in Doetinchem, alwaar ze de winkel en de horeca coördineert. Daar treft ze ook roeiers die als vrijwilligers daar actief zijn.

Alvorens enthousiast te worden voor het roeien deed Angie aan hardlopen, yoga en zwemmen. Na de verhuizing kwam ze bij het ophalen van iets via Marktplaats, iemand tegen in Zutphen die haar heel enthousiast maakte voor het roeien. Het advies was ook om vanuit Drempt vooral naar Doetinchem te gaan vanwege het zalige roeiwater.

Zogezegd zo gedaan, Corrie gebeld en daarna ging het snel, heel snel. Angie startte zomer 2021, een jaar geleden inmiddels. Binnen no-time had Angie haar C-diploma’s gehaald, hoewel ze in het begin dacht, oei, gaat dat wel lukken, je moet aan zoveel dingen tegelijk denken…maar, gerustgesteld door onze ervaren coaches ging ze dapper door. Skiffen leek haar ook heel gaaf en zo kwam ze via Nanja onder de vleugels van Marcel, die haar de skiff kneepjes succesvol bijbracht.

Angie houdt bij het roeien van het stage ritme, in de natuur zijn, de seizoenen volgen. De combinatie van kracht, techniek en lenigheid bij het roeien vindt ze fascinerend.

Op dit moment heeft Angie geen speciale suggesties, ARV de Ank heeft immers al enorm veel te bieden, of toch…wanneer zijn de openingstijden van de kantine voor koffie?

 

Maria

 

Angie draagt het estafettestokje over aan Elienke Dekker.