arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van augustus

 

1. Roeitocht op de langste dag

2. Schrijf in voor de clubkampioenschap 

3. Nieuwe leden

4. Traditionele picknicktocht naar Ulft

5. Geslaagd!

6. Knutselaar gezocht!

7. De veelzijdige Niels Klein

8. Verslag van de roeitocht in Frankrijk

9. Racen op korte banen

10.Glimmend door het water

11. Avondje theorie 

12. Nieuwe bokjes

 

Nieuwsbrief september

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 37.

Aanleveren kopij uiterlijk 12 september 2023.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

 1. Roeitocht op de langste dag

 

langste-dag-lr-3De zomerzonnewende is een astronomisch fenomeen dat plaatsvindt wanneer de zon op haar hoogste punt aan de hemel staat. Bij ARV De Ank vieren we dit ook!  Op 21 juni om 20.00 uur hebben 27 deelnemers meegedaan aan een prachtige toer om de zon onder te zien gaan. Lees het verslag van Ans.

 

 2. Schrijf in voor de clubkampioenschap 

 

logo-arvdeank-clubkampioenschappen

 

In 2020 is de eerste editie van de clubkampioenschappen gehouden, na twee uitzonderlijke jaren gaan we nu weer op frisse voet verder op zaterdag 23 september. Een wedstrijd voor iedereen in de club, want of je nu ervaren of minder ervaren bent, je kunt starten in ALLE roeiboten en het vindt plaats op onze eigen mooie Oude IJssel. Opgeven kan tot 10 september.

 

 3. Nieuwe leden

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 

De volgende nieuwe leden hebben zich aangemeld bij ARV de Ank: Antoinet Looman (heringeschrijven) en Ismaël Knijnenburg (per mei); Tonny Besselink, Fred Mossink, Dirk Jan van Oostrom, Bert Verhoef en Marianne Verwey (per 1 juni); Peter de Sera en Irene Janssen (per juli) . Van harte welkom bij de vereniging en veel roei plezier. 

 

 4. Traditionele picknicktocht naar Ulft

 

picknick-tocht-lr 3

 

Zaterdag 15 juli was de traditionele picknicktocht naar Ulft. Zonder meer was het een prachtige tocht. Een min punt: niemand kon het clublied zonder Nico met zijn waterorgel zingen. Lees meer.

 

 5. Geslaagd!

geslaagden-lr

 

Veel roeiers zijn de afgelopen weken geslaagd voor verschillende examens, inclusief nieuwe leden. Alle geslaagden, van harte gefeliciteerd en een fijne roei toekomst gewenst namens de examinatoren. Wie zijn onze kanjers?

 6. Knutselaar gezocht!

row-edges-lr

 

In gladde boten wordt geroeid in schoenen. Omdat er in een verenigingsboot voeten met verschillendeschoenmaten in de schoenen moeten passen zijn schoenen voor de kleinere schoenmaten vaak te groot. Daar is een oplossing voor: Rowedge. Is er emand die handig is en dit kan namaken? Lees meer.

 

 7. De veelzijdige Niels Klein

niels-klein-lr

 

 

Als 12-jarige begon Niels Klein bij Tubantia in Enschede te roeien maar laat het vallen voor jazz ballet. Later als student werd hij lid van roeivereniging Orka in Utrecht maar rugklachten eindigt zijn selectie ambitie. Nu kan hij goed op het water ontspannen. Lees meer over de veelzijdige Niels.

 

 8. Verslag van de roeitocht in Frankrijk

frankrijk-lr-3

 

Tien van onze roeileden gingen een week in Frankrijk roeien. De groep maakte heerlijke tochten - met natuurlijk picknicks - op prachtig water. Ook was er tijd voor culturele bezoeken. Lees het verslag van Kees.

 

 9. Racen op korte banen

dmo-lr-2

 

Tijd voor iets nieuws voor de dames van ARV de Ank: de Dutch Masters Open 2023, een race over 1000 meter. Na wekenlang starts oefenen en korte afstanden op hoog tempo (slagtempo 32-33) was het uiteindelijk zo ver. Lees het verhaal van Dorien over hoe de dames - en Miguel - hebben het fantastisch gedaan. 

 

 10. Glimmend door het water

tureluur-c2-klein

 

Hoe vaak worden de boten afgeschreven? De Fuut, Rietzanger, Tureluur en Lepelaar zijn erg populair. Zorg dat de boten mooi blijven! Toch kalkdruppels na het poetsen?  Een scheutje azijn kan helpen. De boot gaat weer glimmen. En wie wil er nou niet? Lees verder

 

 11. Avondje theorie

 

arv-de-ank-logo-300px 2 

Met de aangescherpte eisen wordt sinds kort van ieder roeilid verwacht dat hij/zij de theoriecursus gevolgd heeft. Gelukkig is het bijwonen van een cursusavond voldoende voor de aantekening Th1 in je persoonlijk licentie; je hoeft geen examen te doen. Aart legt uit. 

12. Nieuwe bokjes

 

blauwe-bokken-lr

 

Er zijn 2 soorten bokjes om de boten in te leggen. De DINXX zijn bestemd voor de gladde vieren en de c-boten. De lichte bokjes met de rode of blauwe doekjes zijn voor de skiffs en de dubbeltwees. Dank aan Bas Geijs die ophangbeugels heeft gemonteerd voor de lichte bokjes. Zie de foto’s. 

 

 

logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank