arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2


 
header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 


 


 


ROEIEN nieuwsbrief van juni 2023


 


1. De 37th ElfstedenRoeiMarathon 


2. Inschrijven voor een theorie cursus 


3. Plezier voor iedereen bij Jan Rauwerdink Regatta 


4. Vergeet niet de Picknicktocht op Zaterdag 8 juli


5. Zwolsche Vecht Regatta 2023


6. Pieter Hagemeijer geniet van het ritme van de roeibeweging


7. Veel te bewonderen van Zutphen naar Wilp 


8. Zichtbaar en Veiligheid op het water


9. Flink gestreden tijdens zeilwherrywedstrijd


10. Blik voor ARV de Ank op de Hollandia Coastal Challenge Trophy


 


Nieuwsbrief [maand en jaartal volgende nieuwsbrief]


De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week [weeknummer].


Aanleveren kopij uiterlijk donderdag 17 augustus.


Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl


 


 1. De 37th ElfstedenRoeiMarathon


erm2023-300px


 


Vanaf februari is er vergaderd, geërgometerd, geroeid in wisselende samenstellingen, eindeloos over-en-weer geappt en getraind op de wissel. En dan was het zo ver … de “Elfstedentocht”. Wat een fantastisch evenement en prestatie bij de Ank roeiers en landploeg. Lees de spannende verhalen van Ids en Cees.


 


 2. Inschrijven voor een theorie cursus


theorie


 


Zoals bekend zijn de examen eisen een beetje veranderd en aangescherpt. Onderdeel daarvan is het volgen van de cursus “Theorie”. Voor de nieuwe roeiers een must en voor de zeer ervaren roeiers een opfriscursus. De eerste cursus is op maandagavond 3 juli en duurt ongeveer 1,5 uur.  Inschrijven kan hier.


 


 3. Plezier voor iedereen bij Jan Rauwerdink Regatta 


 


jrr-2023-rien-pilon-300-px


 


Het had geen beter weer kunnen zijn voor de jaarlijkse Jan Rauwerdink Regatta. Dit jaar was Rien Pilon de zeer verdienstelijk winnaar van de IJsvogel wisseltrofee. Lees meer over de succesvolle jaarlijkse wedstrijd. 


 4. Vergeet niet de Picknicktocht op zaterdag 8 juli 


picknick2


 


Deze jaarlijkse tocht is een prachtig combinatie van sportiviteit en gezelligheid op en rond het water. We roeien naar het Anker in Ulft om daar de meegebrachte eigen lunch te verorberen. Tijdens de tocht terug geniet weer van de mooi omgeving.


De inschrijving sluit op maandag 3 juli.


 


 5. Zwolsche Vecht Regatta 2023


zvr-ploeg-dorien


 


10 roeiers van ARV de Ank hebben de Zwolsche Vecht Regatta in alle drie de blokken geroeid: Skiff, twee en gestuurde vier. Er werd snel geroeid ondanks de zeer hoge temperatuur en zijn mooie tijden neergezet. Dat smaakt naar meer en nog sneller.


Laat je inspireren door onze wedstrijdroeiers


 6. Pieter Hagemeijer geniet van het ritme van de roeibeweging


pieter-hagemeijer 2


 


Pieter vindt het heerlijk ontspannen op het water, de steeds veranderende oevers, het geluid van de riemen in het water, de cadans van de roeibeweging. Met een paar wedstrijden achter de rug is hij misschien te overhalen volgende jaar mee te doen met de Elfstedenroeitocht....Lees meer over Pieter.


 


 7. Veel te bewonderen van Zutphen naar Wilp


zutphen-naar-wilp-3


 


Op 21 mei had de toercommissie een gast-roeitocht van Zutphen naar Wilp en terug op het programma gezet. Het werd een heel geslaagde middag voor acht ARV-roeiers! Lees verder het mooi verhaal. 


 8. Zichtbaar en veiligheid op het water


4-arv-nwsbr-toer-07-2022 2


 


In het zomerseizoen is het drukker op het water; vissers, pleziervaart en recreatie met kano's, sups en borrelboten. Zorg ervoor dat je goed zeemanschap vertoont en houd er rekening mee dat niet iedereen bekend is met de vaarregels.  Ook met de warmere temperaturen is het belangrijk dat je goed zichtbaar blijft.


 


 9. Flink gestreden tijdens zeilwherrywedstrijden


wherrywedstrijd-hemelvaart-23


 


Afgelopen Hemelvaartsdag waren de jaarlijks zeilwherrywedstrijden gehouden op de Spiegelplas bij Nederhorst den Berg. Rob en Els deden mee in hun overnaadse scheehouten wherry, die aan het einde van de 19e eeuw in Londen is gebouwd. Een mooi uitdaging!


 


 10. Blik voor ARV de Ank op de Hollandia Coastal Challenge Trophy


coastal-challenge-dorien-2
Blik voor ARV de Ank op de Hollandia Coastal Challenge Trophy! In een combinatie met RV Breda, Daventria en ARZV Roei, KNZ&RV heeft Dorien pijlsnel door de golven van het IJsselmeer geroeid! Dorien en ploeg gefeliciteerd! Blik voor ARV de Ank op de Hollandia Coastal Challenge Trophy


 


 
logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!


 


 


 


Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 


 
  


Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank