arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

april 2023

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van APRIL 2023

 

1. VERSLAG van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 5 april

2. Samenvatting van BESTUURSOVERLEG van vrijdag 17 maart

3. TOERtochten in Nederland in 2023

4. Jan Rauwerdink REGATTA op zaterdag 17 juni

5. Wilco, een mountainbiker die het roeien ONTDEKTE

6. Vijzel je CONDITIE op met de BOOTCAMP training

7. SCHOONroeien

8. Naar de BRON van de Oude IJssel

9. WEERRIBBENtocht, door weer en wind

10. De GESCHIEDENIS van onze vereniging #4

 

Nieuwsbrief van MEI 2023

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in de week van maandag 15 mei.

Aanleveren kopij uiterlijk op donderdag 11 mei.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

 

ALSSSTTUBLIEFFFT

  • tekst aanleveren in de vorm van een Word-document, als bijlage van een mail aan bovenstaand redactie-adres
  • afbeelding (foto of tekening of wat dan ook) in de vorm van een jpeg- oftewel jpg-bestand, als bijlage van een mail aan de redactie
  • dus svp afbeeldingen niet opnemen in de tekst van een artikel, ook niet in de tekst van de mail !

 1. VERSLAG van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 5 april

1-arv-nwsbr-verslag-alv-5-april-2023-april-2023Op woensdag 5 april was onze Algemene Ledenvergadering. De opkomst was goed, de sfeer was goed. We zijn een nieuwe penningmeester rijker, Stefan Zwaferink. De kascommissie verzorgde zijn werk en verslag tot in de puntjes. Het bestuur deed verslag van een intensieve zoektocht naar een nieuwe eigen locatie voor onze roeivereniging. Dat betekent verkennen of gemeente, waterschap en bestemmingsplannen mee kunnen bewegen met onze voorkeuren, plannen en ambities. Het verslag van de secretaris (pdf).

 2. Samenvatting van BESTUURSOVERLEG van vrijdag 17 maart

2-arv-nwsbr-kort-bestuur-17-mrt-2023-april-2023Een welkom voor Stefan die als beoogd penningmeester voor de eerste keer aan de bestuursoverleg meedoet.

- ALV voorbereiding

- reserveringssysteem:

  • er komen voorrangsregels en uitbreiding autorisaties voor de teamcaptains
  • de inlooptijden blijven in stand

- beleidsplan, dit wordt nu aan de leden tijdens de ALV voorgelegd

- accommodatie, ook dit wordt voorgelegd aan de leden tijdens de ALV

- voorlopige medewerking van architectenbureau WARC wordt voorgelegd aan de leden

- financieel:

  • de concept-jaarrekening van Stefan en Miguel wordt doorgenomen
  • de begroting van 2022 wordt toegevoegd en een nadere uitleg voor de ALV (actie Miguel en Stefan)

- enquête/inventarisatie 2023, wordt ter info teruggekoppeld naar de leden

- veiligheid: Jesse heeft Bas Geijs bereid gevonden om deze taak op zich te nemen

 3. TOERtochten in Nederland in 2023

9-arv-nwsbr-weerribben-am-april-2023-2Onze toercommissie organiseert en faciliteert heel veel verschillende roeitoertochten in 2023. Het zijn maar liefst acht tochten met een zeer divers karakter vanaf onze eigen locatie. Daarnaast: een tocht op de IJssel van Zutphen naar Wilp en terug en een toertocht in en rond Drachten. Het overzicht van de roeitoertochten staat op onze website.

 4. Jan Rauwerdink REGATTA op zaterdag 17 juni

4-arv-nwsbr-jan-rauwerdink-regatta-2023-april-2023Op zaterdag 17 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Jan Rauwerdink Regatta.

De regatta is een gezellig clubevenement voor alle Ank-roeiers onderling, die in het bezit zijn van het diploma Basis C. Ook dit jaar hebben we naast het roeien in C4-en een activiteit op de ergometer. Wie zet dit jaar de snelste tijd over 1000 meter neer? Doe mee aan de JRR, meld je aan ! Doe dat uiterlijk op 9 juni, via de site www.arvdeank.nl

 5. Wilco, een mountainbiker die het roeien ONTDEKTE

5-arv-nwsbr-interview-ml-april-2023Wilco vindt het heerlijk om bij het roeien in de natuur te zijn en om door het leveren van inspanning weer conditie op te bouwen. Van belang voor herstel na een operatie aan zijn knie. Lees meer over zijn enthousiasme voor het roeien.

 6. Vijzel je CONDITIE op met de BOOTCAMP training

6-arv-nwsbr-bootcamp-ar-april-2023Op vrijdag 31 maart begonnen we met de in de vorige nieuwsbrief aangekondigde bootcamp. De training is op Sportpark Zuid, onder leiding van een professionele coach.

Ondanks het vroege tijdstip van 8.00 tot 9.00 uur en veel regen en wind, was er een behoorlijk aantal enthousiastelingen.

Wil je ook lekker vroeg aan de slag om je kracht, uithoudingsvermogen en conditie te trainen om nog beter te kunnen roeien? Meld je dan aan. Mail mij: sfoleor.sna.[antispam].@sport-id.nl of bel me 06 18962084.

De training begint elke vrijdag om 08.00 uur op de locatie van De Ank. Behalve op 28 april, de dag na Koningsdag en 5 mei Bevrijdingsdag.

De kosten voor de bootcamp zijn 25 euro, tot en met 30 juni 2023.

 7. SCHOONroeien

7-arv-nwsbr-schoon-jl-april-2023-1Je kunt je groen en geel ergeren aan zwerfafval op straat en openbaar groen en in ons vaarwater. Je kunt als roeier ook de daad bij het woord voegen en gaan opruimen op de Oude IJssel en aan de oevers. Meer over de actie schoonroeien van Jeannette, Ceciel, Wanda en Nico.

 8. Naar de BRON van de Oude IJssel

8-arv-nwsbr-bron-oij-kvh-jwb-april-2023-2Kees van Heemert ging op zoek naar de bron van de Oude IJssel. Daartoe geïnspireerd door een boek vol pentekeningen van ons vaarwater en omgeving. Een ontdekkingstocht bij de buren.

 9. WEERRIBBENtocht, door weer en wind

9-arv-nwsbr-weerribben-am-april-2023-3Na een stevige toertocht in het gebied van de Weerribben constateert ook Aart Mudde: roeien van een toertocht is goed voor de teamgeest. Van de tocht maakte hij een verslag.

 10. De GESCHIEDENIS van onze vereniging #4

10-arv-nwsbr-historie-4-ml-april-2023-1Redacteur Maria Lauret speurt in archieven en vraagt (oud-)leden van de watersportvereniging, op zoek naar feiten over de geschiedenis van het roeien in Doetinchem. Daarbij komt natuurlijk de haven aan bod.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank