arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van MAART 2023

 

1. Oproep VRIJWILLIGERS voor de Oude IJssel Race 2023

2. ALV op woensdag 5 april 2023 - noteer die datum !

3. BOOTCAMP training in Sportpark Zuid

4. Dit kwam aan de orde in het ROEIBESTUUR

5. TOERTOCHTEN in Nederland

6. Roeier Stefan wandelt ook graag lange afstanden

7. Op naar een top ElfstedenroeiMARATHON 2023

8. De GESCHIEDENIS van onze vereniging #3, Ali Sachtleven en Hanneke Zetsma

9. TRAINEN en TECHNIEK en AMBITIES van een dames-4

10. Roeien over de OCEAAN

11. In memoriam Marianne Stuurman

 

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in de week van dinsdag 11 april 2023

Aanleveren kopij uiterlijk donderdag april 2023.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

LET OP

  • tekst aanleveren in de vorm van een Word-document
  • afbeeldingen met voldoende resolutie in format jpeg/jpg

 1. Oproep VRIJWILLIGERS voor de Oude IJssel Race 2023

1-arv-nwsbr-oijr-logo-mrt-2023De Oude IJssel Race (OIJR) wordt dit jaar gehouden op zaterdag 22 april. Voor een goede organisatie zijn ook nu weer veel vrijwilligers nodig. Wil je (ook) dit jaar helpen om de Oude IJssel Race tot een succes te maken? Laat dit dan weten aan Rien Pilon (coördinator vrijwilligers OIJR). Meer over de Oude IJssel Race 2023.

 2. ALV op woensdag 5 april - noteer die datum !

Op woensdag 5 april is onze Algemene Ledenvergadering. Mis ‘m niet. Noteer die datum alvast in je agenda!

De formele uitnodiging met bijbehorende stukken krijg je ongeveer twee weken van tevoren.

Locatie: de kantine van voetbalvereniging Doetinchem aan de Bezelhorstweg 85.

 3. BOOTCAMP training in Sportpark Zuid

Binnenkort starten we met een bootcamp training op Sportpark Zuid, speciaal voor leden van ARV De Ank. De training is op vrijdagen, in de periode van 31 maart t/m 30 juni 2023. Totaal gaat het om elf lessen.

De training, met start en eindpunt bij ARV de Ank, is van 08.00-09.00 uur. Meer over de bootcamp training.

 4. Dit kwam aan de orde in het ROEIBESTUUR

Het bestuur van onze ARV de Ank vindt het van belang dat de roeileden op de hoogte zijn en blijven van de onderwerpen die (terugkerend) in de vergaderingen aan de orde komen. De puntsgewijze samenvattingen van de vergaderingen in december 2022 en februari 2023 vind je op de ARV-website.

 5. TOERTOCHTEN in Nederland

Onze toercommissie organiseert en faciliteert heel veel verschillende roeitoertochten in 2023. Het zijn maar liefst acht tochten met een zeer divers karakter vanaf onze eigen locatie. Daarnaast: een tocht op de IJssel van Zutphen naar Wilp en terug en een toertocht in en rond Drachten. Het overzicht van de roeitoertochten staat op onze website.

 6. Roeier Stefan wandelt ook graag lange afstanden

6-arv-nwsbr-interview-met-sz-mrt-2023Stefan Zwaferink is één van de zogeheten laag-IJssel-water-ARV-leden, sinds augustus 2022. Hij is een echte buitensporter, het liefst in teamverband. Lees meer over zijn ervaring.

 7. Op naar een top ElfstedenroeiMARATHON 2023

7-arv-nwsbr-11-steden-logo-mrt-2023Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei is de jaarlijkse Elfstedenroeimarathon (ESRM). De voorbereidingen bij de roeiploeg en de landploeg van onze ARV de Ank zijn in volle gang. Lees meer. 

 8. De GESCHIEDENIS van onze vereniging #3, Ali Sachtleven en Hanneke Zetsma

8-arv-nwsbr-historie-3-zetsma-sachtleven-mrt-2023Aan de hand van een plakboek vol sportieve foto’s deelden Ali en Hanneke met ons hun blijdschap, waarmee Ali terugkijkt op 40 jaar (gestopt in 2013) en Hanneke op 15 jaar roeien. Lees over hun wederwaardigheden op onze website.

 9. TRAINEN en TECHNIEK en AMBITIES van een dames-4

9-arv-nwsbr-training-dames-ml-mrt-2023-2Na twee maanden intensief trainen onder de scherpe leiding van Jan Peter van Leeuwen en gestuurd door Lonneke en Daan, roeit een team dames in de gladde 4 steeds sneller, werken ze niet harder, maar roeien veel makkelijker samen. Lees het opwekkende verhaal van Dorien.

 10. Roeien over de OCEAAN

10-arv-nwsbr-oceaan-mrt-2023-1Wat vraagt een roeitocht over de oceaan van jou en de mensen om je heen? Hoe ziet het er uit als je meer dan 45 dagen op een kleine boot moet verblijven, zonder privacy, met heimwee, allerlei technische mankementen en als je er helemaal doorheen zit? Bela Evers van Isala vertelde bij ARV de Ank over haar ervaringen en drijfveren.

 11. In memoriam Marianne Stuurman

11-arv-nwsbr-memoriam-mrt-2023Ons oud-lid Marianne Stuurman-Bochove overleed op vrijdag 10 februari. Marianne was een enthousiast roeister van het eerste uur. Ze had een aanstekelijke lach die zullen missen. Op zondagmorgen roeien en tijdens de koffiestop bij het wilgenbosje of in het jeneverstraatje, afhankelijk van de windrichting, pootje baden vanuit de boot.

Zij was van de partij op de vele buitenlandse roeitochten, als er maar geroeid kon worden.

Later werd Marianne een vaste kracht van de dinsdagmorgenploeg. Voorbije zomer nam ze op ons terras met koffie, taart en aandenken van de leden afscheid van de roeivereniging.

Tot begin jaren negentig was er op Hemelvaart roeien voor de kinderen van Ank-leden. Zij was erbij betrokken om de ook de jonge jeugd enthousiast te krijgen voor het roeien. Altijd een belangstellend én luisterend oor voor de ander.

Marianne is ook degene die eens na terugkomst uit haar geliefde Zuid-Afrika met het kleurvoorstel kwam voor het logo van ARV de Ank: blauw/geel.

Onze gedachten gaan uit naar haar geliefde nabestaanden.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank