arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van december 2022

 

1. OLIEBOLLENrace op vrijdag 30 december

2. KNRB basislicentie

3. Het BEGIN van een roeivereniging in Doetinchem

4. LINGEbokaal 2022

5. Sarah Osler zag ons roeien en toen .....

6. Racen op de NOVEMBERVIEREN in Amsterdam

7. RoeiEXAMENS 2023 en geslaagden november 2022

8. Ons ROEIBOEK is vernieuwd !

9. Ben jij goed ZICHTBAAR ?

10. COACHEND sturen mbv de coxbox

 

Nieuwsbrief januari/februari 2023

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 5-2023, de week die begint met maandag 30 januari.

Aanleveren kopij uiterlijk op donerdag 26 januari 2023.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

Tekst (maximaal 300 woorden) aanleveren in Word (dus niet in de vorm van een e-mail oid).

Afbeeldingen afzonderlijk (!) aanleveren in jpg-/jpeg-format.

 1. OLIEBOLLENrace op vrijdag 30 november

1-arv-nwsbr-oliebollen-nh-dec-22-jan-23-cartoon-rk-lr

Dorien had een knalgoed idee: een Oliebollenrace bij ARV de Ank, om het jaar 2022 sportief af te sluiten.

De korte-afstandsrace wordt nu voor de eerste keer gehouden op vrijdag 30 december, voor ALLE leden. Het traject van de race is tussen de steiger in de draaikom bij de Energiebrug en de dukdalven vóór het clubgebouw, ongeveer 500 meter. Aanmelden uiterlijk op dinsdag 27 december. Lees meer over aanmelden, meedoen, meehelpen en of gewoon aanmoedigen.

 2. KNRB basislicentie

2-arv-nwsbr-knrb-basislicentie-kh-knrb-logoAls het goed is heeft iedere roeier in december een mail van de KNRB ontvangen met daarin vermeld dat wij een basislicentie hebben en daarmee ook een KNRB-nummer. Waarom een basislicentie? Lees de uitleg op onze website.

 3. Het BEGIN van een roeivereniging in Doetinchem

Hoe zit het eigenlijk met de geschiedenis van onze roeivereniging ARV de Ank, voorheen de roeiafdeling van wsv De Ank? Alle aanleiding voor een nieuwe rubriek: Historie van onze club. En om op zoek te gaan naar oud-leden of oudere leden van het eerste uur.

Om te beginnen een stukje geschiedenis van roeien bij De Ank, opgetekend door een van de oprichters van de roeiafdeling: Henk Pasma. Uit zijn verhaal blijkt dat onze ARV vorig jaar 2021 zijn 50-jarig jubileum in stilte voorbij heeft laten gaan. Lees het verhaal van Henk Pasma.

 4. LINGEbokaal 2022

4-arv-nwsbr-lingebokaal-einred-dec-22-jan-23

Al gelezen over de teams van ARV de Ank die de Lingebokaal 2022 in Leerdam roeiden? De verslagen van het damesteam en van het tattoo-herenteam vind je op onze website. Daarin lees je hoeveel plezier je kunt beleven aan een zogeheten ROW, een Roei Ontmoeting met Wedstrijdkarakter. Inspiratie voor volgend jaar.

 5. Sarah Osler zag ons roeien en toen ......

5-arv-nwsbr-interview-ml-dec-22-jan-23-jpg

Sarah Osler kwam in coronatijd naar de Achterhoek. Ze maakte veel wandelingen om zodoende Doetinchem te verkennen. En toen, op een dag gebeurde het, wandelend langs de Oude IJssel zag Sarah ons roeien …….

 6. Racen op de NOVEMBERVIEREN in Amsterdam

6-arv-nwsbr-novembervieren-dtk-dec-22-jan-23-3Soms moet je gewoon gaan. Vier dames hebben begin oktober het plan opgevat om eens de daad bij het woord te voegen en zich als gestuurde dames dubbelvier aan te melden voor een Amstelklassieker. Er zijn meerdere klassiekers, maar denk je aan november, dan denk je aan de Novembervieren. Meestal koud, nat, winderig of mistig, maar daarom des te meer een mooie uitdaging, bedacht een damesploeg van ARV de Ank: Nanja, Saskia, Petra en Dorien. Lees over hun ervaringen.

 7. RoeiEXAMENS in 2023 en geslaagden in november 2022

7-arv-nwsbr-examens - dec 22

De datums voor de roeiexamens 2023 zijn bekend. Ze staan overzichtelijk in een op onze website.

Nog dit jaar 2022, op zaterdag 19 november zijn er vijf roeiers geslaagd voor een roei- en/of voor een stuur-examen. Lees op www.arvdeank.nl wie dat zijn. 

 8. Ons ROEIBOEK is vernieuwd !

8-arv-nwsbr-kort-roeiboek-jvdk-jwb-dec-22-jan-23

Sinds kort beschikbaar: een vernieuwde versie van het roeiboek van ARV de AnkMet dank aan Christiaan ter Veen en Jesse van der Kallen.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • aanvulling van commando's voor tillen van de boot – zie daarvoor het hoofdstuk over materiaal;
  • beschrijving van de moderne roeihaal;
  • aanpassing van de exameneisen, per 1 januari 2023;
  • aangescherpte eisen voor veiligheid, onder andere zicht bij mist (minimaal 500 meter) en het stoplicht in het reserveringsysteem;
  • melden van (bijna) incidenten.

 9. Ben jij goed ZICHTBAAR ?

9-arv-nwsbr-veilig-jvdk-jwb-dec22…….. kijk jij zelf ook goed uit? De komende tijd zal er meer scheepvaart zijn op de Oude IJssel. In verband met de lage waterstand eerder dit jaar worden nu meer ladingen verscheept. Het betreft ook scheepsladingen die afgeleverd worden bij de aanlegplaatsen in de richting van De Pol. Houd hier rekening mee.

Tip: als jij de stuurman kan zien, dan ziet hij/ zij jou ook.

Voor veilig en gezond roeien, zie ook nog eens deze infographic.

 10. COACHEND sturen mbv de coxbox

In november 2022 hebben we twee bijeenkomsten over coachend sturen gehouden. Er was zeer veel belangstelling. Ongeveer 40 leden hebben deelgenomen. Aandachtspunten:

waarop moet je letten bij het sturen?

hoe kun je een ploeg goed ondersteunen als stuur?

hoe bouw je een training op.

Op de website, in de bibliotheek vinden jullie de presentatie van deze bijeenkomsten.

10-arv-nwsbr-kort-coaching-jvdk-jwb-dec-22-jan-23-coxbox

Coxbox. Om goed te kunnen varen in een lange boot zoals de C4 en de gladde 4 is het goed kunnen verstaan de stuur belangrijk. Een coxbox en speakers in de boot helpen dan enorm. We hadden al een coxbox, maar vanwege de grote belangstelling voor het wintervieren hadden we een tweede hard nodig. Gelukkig, dankzij crowdfunding konden we een tweede coxbox is aanschaffen. Met dank aan de gul gevende roeileden en aan een extra grote bijdrage van de Vebego Foundation.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank