arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-2022003-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van juli 2022

 

1. Opleiding BASIScoach roeien

2. OMSLAAN en er weer INKLIMMEN, workshop op zaterdag 23 juli

3. LEDENlijst

4. Herhaalde OPROEP: wie wordt de NIEUWE COÖRDINATOR voor toertochten in Nederland ?

5. Samenvatting VERSLAG van de BESTUURSVERGADERING van 3 juni 2022

6. Impressie van de JAN RAUWERDINK REGATTA van zaterdag 18 juni 2022

7. JESSE van de Kallen: "Roeien moet soepel en met gemak"

8. Tien roeiers GESLAAGD

9. PRENTEN van roeigenoot Rob Kraayenbrink

10. LANGSTE DAG roeien op dinsdagavond 21 juni

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind augustus 2022

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 35.

Aanleveren kopij uiterlijk donderdag 25 augustus.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

Vriendelijk verzoek:

  • tekst aanleveren in de vorm van een Word-document;
  • afbeeldingen afzonderlijk aanleveren in jpg- ofwel jpeg-format.

 1. Opleiding BASIScoach roeien

1-arv-coach-nwsbr-07-2022Het is wellicht mogelijk om najaar 2022 de cursus Basiscoach van de Stichting Roeicoach naar de Achterhoek te halen. Alle roeiverenigingen in de Achterhoek zijn aangeschreven om gegadigden te leveren. Minstens zeven mensen moeten zich aanmelden om de opleiding door te laten gaan. Er zijn al diverse aanmeldingen binnen. Dat geeft hoop.

 

Geef je roei-instructie of ben je (junior-)roeicoach en wil je je graag (verder) scholen? Meld je dan aan!

 2. OMSLAAN en er weer INKLIMMEN, workshop op zaterdag 23 juli

2-arv-nwsbr-omslaan-07-2022Omslaan en er weer inklimmen is een vast onderdeel van de skiffopleiding. Maar ook voor ervaren roeiers goed om te oefenen. Voor iedereen die dit seizoen of ooit wil leren skiffen is de workshop aan te bevelen.

De Opleidingscommissie organiseert op zaterdag 23 juli van 12.00 tot 14.00 uur een workshop ‘Omslaan en er weer inklimmen’. De workshop wordt gegeven bij het vlot van De Ank. Aanmelden voor deze workshop kan tot 20 juli, via de website onder het kopje Activiteiten.

 3. LEDENlijst voor leden

3-arv-nwsbr-leden-07-2022Al langere tijd werd er door diverse mensen gevraagd om een ledenlijst.

De lijst bevat voornaam, achternaam, telefoonnummer, emailadres, roeibevoegdheden en of die persoon lid is van het bestuur en/of instructeur is.

De ledenlijst voor leden staat in de bibliotheek van de ARV-website. Hij is na inloggen bereikbaar, via de volgende link: www.arvdeank.nl/ledenlijst

Wil je niet in de ledenlijst voor leden staan? Laat het weten. Of heb je een verbetering of een verandering van je eigen gegevens? Stuur dan even een berichtje naar Kees Huisman siraterces.[antispam].@arvdeank.nl

 

Kees Huisman

secretaris ARV de Ank

 4. OPROEP: wie wordt de NIEUWE COÖRDINATOR voor toertochten in Nederland ?

4-arv-nwsbr-toer-07-2022De toercommissie van onze roeivereniging is op zoek naar een enthousiaste en voortvarende coördinator roeitoertochten in Nederland. De huidige coördinator toertochten NL is Hans Fleur. Hij wil zich graag intensiever gaan bezighouden met de roei-instructie. Welke roei(st)er versterkt op korte termijn ons team? Klik hier voor meer informatie.

 5. Samenvatting verslag van de BESTUURSVERGADERING van 3 juni 2022

5-arv-nwsbr-bestuur-07-2022Het bestuur van onze roeivereniging ARV de Ank vergaderde op vrijdag 3 juni 2022. Lees de samenvatting van het verslag van die vergadering.

 6. Impressie van de JAN RAUWERDINK REGATTA van zaterdag 18 juni 2022

6-arv-nwsbr-jrr-ijsvogel-07-2022De Jan Rauwerdink Regatta (JRR) was dit jaar weer een groot succes. Prachtig zomerweer, roeiers die er voor gingen om te winnen, volop gezelligheid en enthousiasme. De organisatoren Nanja, René, Miryam en Henny hadden het andermaal goed voor elkaar. Voor uitslagen en foto's, klik hier.

 7. JESSE van de Kallen: "Roeien moet soepel en met gemak

7-arv-nwsbr-jesse-07-2022Na haar verhuizing naar de Achterhoek wilde Jesse van de Kallen de roeisport graag weer oppakken. Ze koos in 2015 na oriëntatie bij Isala gelukkig voor ons, vanwege het mooie roeiwater. Bovendien was het voor haar dichterbij huis. Wat haar meteen opviel: bij de Ank lag de nadruk op recreatief roeien. Voor Jesse is roeien veel meer dan dat en ze zag binnen onze club potentieel om het niveau op een hoger plan te tillen. Lees verder.

 8. Tien roeiers GESLAAGD

8-arv-nwsbr-examens-07-2022Tot hun genoegen zagen de examinatoren van dienst op 25 juni dat jaren investeren in opleidingen, in instrueren en coachen loont. De examenkandidaten getuigden die zaterdag daarvan. Een compliment voor alle instructeurs en coaches. Kijk welke tien roeiers geslaagd zijn.

 9. PRENTEN van roeigenoot Rob Kraayenbrink

2-arv-nwsbr-riemen-07-2022-robkOnze roeigenoot Rob Kraayenbrink heeft tekentalent. Onze sport inspireert hem.

Klik hier voor meer beeld.

 10. LANGSTE DAG roeitocht op dinsdagavond 21 juni

5-arv-nwsbr-lang-07-2022Toch een Langste Dag roeitocht op dinsdag 21 juni! Spontaan georganiseerd tijdens de Jan Rauwerdink Regatta, toen bleek dat meerdere leden het jammer vonden dat deze mooie roeitraditie dreigde niet door te gaan dit jaar.

Hanneke vatte vervolgens de koe bij de horens en plaatste een oproepje op de inloopapp. Met succes! Lees meer en zie stemmige foto's.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank