arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2

Nieuwsbrief Juni 2022

 header-nieuwsbrief-arv-de-ank-2022003-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van juni 2022

 

1. CODE gewijzigd voor TOEGANG tot haventerrein en toiletblok

2. Zwolsche VECHTREGATTA, doe mee !

3. VACATURE coördinator voor toertochten in Nederland

4. GEANNULEERD de Langste Dag roeitocht op dinsdag 21 juni

5. IN MEMORIAM Annelies Aalderink

6. Over roeien valt VEEL TE ZEGGEN .......

7. Aanmelden voor EXAMENS svp alleen VIA onze WEBSITE

8. De OEVERzwaluw

9. ROEI! lees dat blad

10. EILANDEN in de Oude IJssel

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt in juli 2022

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt einde week 27.

Aanleveren kopij uiterlijk vrijdag 1 juli.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

Vriendelijk verzoek:

  • tekst aanleveren in de vorm van een Word-document;
  • afbeeldingen afzonderlijk aanleveren in jpg- ofwel jpeg-format.

 1. CODE gewijzigd voor TOEGANG tot haventerrein en toiletblok

1-arv-code-nwsbr-06-22LET OP sinds woensdag 1 juni is de code van het toegangshek en van het toiletblok 9872

Speciaal verzoek: geef die code niet door aan personen buiten onze vereniging.

 2. Zwolsche VECHTREGATTA, doe mee !

2-vecht-juni-2022Op zondag 19 juni is de Zwolsche Vechtregatta. Een dames- en heren-dubbeltwee nemen namens onze roeivereniging deel aan de race over een traject van 5 kilometer. Zowel gladde boten als ook C4-en (traject is 3 km) kunnen meedoen. Ben je nog niet zo ervaren? Geen probleem, we begeleiden jullie op de wedstrijddag en met op- en afladen. Lees verder over deelnemen aan de Vechtregatta.

 

 3. VACATURE coördinator voor roeitochten in Nederland

3-toer-juni-2022De toercommissie van onze roeivereniging is op zoek naar een enthousiaste en voortvarende coördinator roeitoertochten in Nederland. De huidige coördinator toertochten NL is Hans Fleur. Hij wil zich graag intensiever gaan bezighouden met de roei-instructie. Welke roei(st)er versterkt op korte termijn ons team ? Klik hier voor meer informatie.

 

 4. GEANNULEERD de Langste Dag roeitocht op dinsdag 21 juni

4-annuleren-juni-2022Het aantal belangstellenden voor de Langste Dag roeitocht op dinsdag 21 juni bleef steken op drie roeiers. Helaas voor deze drie en voor iedereen die vergat om aan te melden: de roeitocht is geannuleerd. Volgend jaar herkansing.

 

 5. IN MEMORIAM Annelies Aalderink

Ons bereikte het droevige bericht dat ons oud-lid Annelies Aalderink is overleden. Degenen die haar hebben gekend zullen haar herinneren als enorm behulpzaam en attent. Niets was haar te veel. Vroeg je om hulp, dan was ze er. Onbaatzuchtig en vriendelijk: woorden die haar typeren. Annelies was een enorm sportief lid, zowel fysiek als persoon. Ze heeft vele jaren bij ons geroeid, eerst alleen, later met haar dochter Jessica en haar tweelingzusje Wilma. De Ank was een soort tweede thuis voor haar. Ze voelde zich welkom en gewaardeerd. Onze gedachten gaan uit naar haar partner Harry, Wilma en Jessica.

 

 6. Over roeien valt VEEL TE ZEGGEN ........

6-kennisbank-juni-2022Naast het roeien op het water en het krijgen van instructie, helpt het ook om de roeitechniek te bestuderen. Meelopen met een instructeur, thuis de haal droog oefenen en techniek bestuderen en bespreken helpen bij de vooruitgang van je roeitechniek. Op onze website staat een pagina vol met verwijzingen naar nuttige website met informatie over roeien en roeitechniek. Lees meer over deze kennisbank.

 

 7. Aanmelden voor EXAMENS svp alleen VIA onze WEBSITE

7-examen-juni-2022

Misverstand: sommige roeiers melden zich rechtstreeks via het mailadres roeiexamens.

 

Correct: het aanmelden voor een roeiexamen kan alleen via onze website. Aankondigingen van roei-examens vind je in de kalender die op de pagina Roeiopleidingen staat. Als je je langs deze weg opgeeft voor een examen, dan is het aantal aanmeldingen per soort examen inzichtelijk voor jezelf en voor de examencommissie.

 

André Dingemanse

namens de examencommissie

 8. De OEVERzwaluw

8-oeverzwaluw-saxifraga-jan-van-der-straatenDe oeverzwaluw is de kleinste van de Europese zwaluwen (Hirundinidae). Hij is t meestal te zien langs rivieren en in waterrijke gebieden, wervelend en fladderend boven het water terwijl hij insecten vangt. Onze boot Oeverzwaluw is een van de oefenboten van ARV de Ank, die met de Ooievaar zijn van het topmerk Filippi en zijn al meer dan twintig jaar oud. Ze zijn destijds juist aangeschaft om te leren skiffen. Meer over vogel en boot.

 

 9. ROEI! lees dat blad

9-roei-juni-2022-kleinRoei! is het tijdschrift voor liefhebbers van roeien. Het richt zich op roei(st)ers van 30-90 jaar. Zesmaal per jaar verschijnt het, een magazine vol verhalen uit de roeiwereld. Over toer- en toproeien, over techniek, en roeien in de kunst. Binnenland en buitenland. Nu, en toen. Voor elke roei(st)er wat wils. En veel meer, 64 pagina's dik. Het kost maar 35 euro per jaar. Ga naar www.roei.nu/abonnement

 

 10. EILANDEN in de Oude IJssel

10-eiland-juni-2022-kleinBegin juni legde de gemeente Doetinchem drijvende eilanden aan in de Oude IJssel. De eilanden zijn verankerd aan palen. De eilanden zijn bedoeld om de ecologische oever te versterken.

Let op De eilanden zijn niet geschikt om aan te meren of op te gaan staan !

 

Meer info is te vinden op: Biomatrix Water - Havenhout Zaanstad

 

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank