header-nieuwsbrief-arv-de-ank-2022003-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van mei 2022

 

1. Wijziging CODE van TOEGANG HAVENTERREIN en van TOILETBLOK

2. Jan Rauwerdink REGATTA op zaterdag 18 juni

3. RIJN-IJSSEL MARATHON op zondag 12 juni

4. VOORKÓMEN van schade

5. DORIEN TE KIEFTE bruist van de ideeën

6. De ROERDOMP, een vogel die telt voor twee

7. SPIC & SPAN

8. MOSTERDTOCHT van Doetinchem naar Doesburg en terug

9. BEDIENING van de SLUIZEN de Pol en Doesburg

10. DOPING is soms toegestaan

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt in juni 2022

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in de week van 6 juni.

Aanleveren kopij uiterlijk donderdag 2 juni.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

Vriendelijk verzoek:

  • tekst aanleveren in de vorm van een Word-document;
  • afbeeldingen afzonderlijk aanleveren in jpg- ofwel jpeg-format.

 1. Wijziging CODE van TOEGANG HAVENTERREIN en van TOILETBLOK

1-arv-code-nwsbr-05-22 2LET OP met ingang van woensdag 1 juni vanaf ongeveer 18.00 uur is de code van het toegangshek en van het toiletblok 9872

Speciaal verzoek: geef die code niet door aan personen buiten onze vereniging.

 2. Jan Rauwerdink REGATTA op zaterdag 18 juni

2-arv-ijsvogel-nwsbr-05-22 2Op zaterdag 18  juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Jan Rauwerdink Regatta (JRR). Deze regatta is een clubevenement voor alle Ank-roeiers die het Basis C-diploma op zak hebben. Ook dit jaar iedereen zich bewijzen op de ergometer. Het gaat om de snelste tijd over 1000 meter.

Reserveren geblokt De regatta is van 08.00 tot 13.00 uur. Om die reden kun je in die periode geen boot reserveren. Meer over de regatta.

 3. RIJN-IJSSEL MARATHON op zondag 12 juni

3-arv-rijm-website-isala-nwsbr-05-22 2De Rijn-IJssel Marathon is een roeimarathon  van 69 km. De start is al vroeg in de ochtend bij Vada in Wageningen. Je roeit in estafette in C-boten via de Rijn en de IJssel naar Zutphen. Op de IJssel heb je de stroom mee.

Het is geen wedstrijd. Onderweg is er ruimte te pauzeren. Na afloop van de tocht is er bij Isala in Zutphen een roeiersdiner. Heb je interesse ? Lees meer over deelnemen aan de Rijn-IJssel Marathon.

 4. VOORKÓMEN van schade

4-arv-schade-boeg-skiff-nwsbr-05-22 2De zonnige zaterdag 7 mei was de poetsdag waarop velen van ons hebben geholpen met boten poetsen en de roeiloods opruimen en vegen. Hartelijk dank!

De boten werden grondig schoongemaakt. Tijdens het schoonmaken worden schades zichtbaar. Schades die we moeten en kunnen voorkomen. Lees de tips.

 5. DORIEN TE KIEFTE bruist van de ideeën

5-arv-dorien-nwsbr-05-22Dorien te Kiefte heeft veel plannen voor onze ARV: leden vasthouden die geslaagd zijn voor Basis C door middel van het stimuleren van ploegroeien, waardoor leden vaker naar de club komen en het mooie ervaren van samen in een ploeg roeien. Maar niet alleen dat. Leden die al langer lid zijn wil ze te porren tot meer wedstrijdroeien. Lees meer over de plannen van Dorien.

 6. De ROERDOMP, een vogel die telt voor twee

6-arv-roerdomp-nwsbr-05-22-henk-baptistDe roerdomp in onze vloot is een dubbeltwee voor lichtere en ervaren roeiers (tot 75kg en beide roeiers minimaal skiff2). Het is een stabiele boot die lekker roeit. Om beter te worden in roeien, is het zinvol in verschillende boten te roeien. Skiffen en dubbeltwee is een leuke combinatie. In de dubbeltwee durf je vaak net iets meer omdat je samen roeit. Kom meer te weten over deze boot en de vogel die zijn naam gaf.

 7. SPIC & SPAN

7-arv-spic-nwsbr-05-22Het smaldeel dat zaterdagmorgen aantrad was 30 poetsers groot. Ze waren als collectief in de weer met doekjes, azijn, zeepsop en water. Af en toe ontstond spontaan een heuse wasstraat. Zie hoe het werkt.

 8. MOSTERDTOCHT van Doetinchem naar Doesburg en terug

8-arv-mosterdtocht-groep-nwsbr-05-22Op zondag 24 april was er eindelijk weer een echte Mosterdtocht van Doetinchem naar Doesburg en terug mogelijk, na twee jaren corona. In totaal namen 32 roeiers deel aan de toertocht, in vijf vieren en de Tureluur plus drie gladde boten: twee skiffs en een dubbel twee. De roeiers waren afkomstig van vier roeiverenigingen: Isala, Daventria, Jason en onze ARV. Een verslag van een geslaagde toertocht.

 9. BEDIENING van de SLUIZEN de Pol en Doesburg

9-arv-sluis-de-pol-nwsbr-05-22 2In 2021 werd een beperking van de bediening van de sluizen ingevoerd, na overleg met diverse betrokkenen wordt is de bediening met ingang van 6 mei 2022 gewijzigd. Er zijn meer schuttijden. Klik hier voor het overzicht van de schuttijden voor de recreatievaart 2022.

 10. DOPING is soms toegestaan

10-arv-doping-nwsbr-05-22Doping en sport, een slechte combinatie. Volgens onze statuten roeien wij dopingvrij. Behalve als het gaat om dopen van nieuwe boten voor onze ARV. Dan zijn we er als de kippen bij. Of meer als Roerdomp (doop daarvan voorafgaand aan de ALV) of als Lepelaar en Meerkoet (beide gedoopt tijdens de Oude IJssel Race van 30 april 2022). Zie de foto's van het doping-ritueel.

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank