header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 

 

 

ROEIEN nieuwsbrief van maart 2022

 

1. Algemene LEDENVERGADERING op dinsdag 19 april

2. KOFFIEleut na het roeien

3. JAN RAUWERDINK REGATTA op zaterdag 18 juni

4. OUDE IJSSEL RACE op zaterdag 30 april - wie komt helpen? wie roeit de wedstrijd?

5. WEDSTRIJD roeien

6. Roeien in en bij BREDA

7. Skiffen met ZIJDRIJVERS

8. De ranke LEPELAAR

9. TOOS VOLMULLER, water, luchten en ver kunnen kijken

10. GESLAAGD voor hun roei-examen

 

Nieuwsbrief van april 2022

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in de week van 4 april.

Aanleveren kopij uiterlijk op donderdag 31 maart.

Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl

Tekst aanleveren in de vorm van een Word-document, zonder opmaak.

Afbeeldingen afzonderlijk aanleveren, in format jpg/jpeg, minimaal 300 pixels.

 

 1. Algemene Ledenvergadering (ALV) op dinsdag 19 april

 

1-alv-arv-nwsbr-mrt-2022 Het bestuur van onze roeivereniging nodigt alle roeiers uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op dinsdag 19 april om 19.30 uur, in het clubhuis. Zodat we elkaar weer kunnen ontmoeten en alle zaken kunnen bespreken die voor onze vereniging van belang zijn. Lees het hele bericht op onze website.

 

 2. KOFFIEleut na het roeien

 

2-kof-koffieleut-na-het-roeien-arv-nwsbr-mrt-2022 Met wsv De Ank zijn afspraken gemaakt voor het drinken van koffie of thee in het clubhuis. Binnen onze vereniging is een aantal roeiers in bezit van de clubhuissleutel. Zij tekenden hiervoor een sleutelovereenkomst en mogen in het clubhuis koffie of thee zetten. Lees meer over koffieleut na het roeien.

 

 3. JAN RAUWERDINK REGATTA op zaterdag 18 juni - DOE MEE !!

 

3-jrr-jan-rauwerdink-regatta-arv-nwsbr-mrt-2022 De Jan Rauwerdink Regatta (JRR) is een jaarlijks, gezellig clubevenement voor alle roeiers van de Achterhoekse Roeivereniging de Ank onderling. Het evenement is een prachtige gelegenheid om andere roeiers beter te leren kennen. Reserveer zaterdag 18 juni alvast in je agenda. Meer over de JRR en lees de sfeertekening die Trudy schreef.

 

 4. OUDE IJSSEL RACE op 30 april 2022 -  wie komt helpen? wie roeit de wedstrijd?

 

4-oijr-vrijw-gevraagd-arv-nieuwsbrief-maart-2022 Op zaterdag 30 april 2022 wordt weer de Oude IJssel Race (OIJR) gehouden. Dat is een internationale roeiwedstrijd voor skiffs, dubbeltwee en twee zonder, die georganiseerd wordt door ARV de Ank. Wil je de organisatie helpen? Graag! Lees meer hier.

Meld je vóór 21 maart aan op mailadres siraterces.[antispam].@arvdeank.nl

Of ……. wil je meedoen aan de wedstrijd? Stuur dan een mail naar sirassimmocieor.[antispam].@arvdeank.nl

Lees vóór het aanmelden eerst de hele toelichting op de OIJR op onze website.

 

 5. WEDSTRIJD roeien 

 

5-wed-wedstrijden-arv-nieuwsbrief-maart-2022Het roeien van een wedstrijd klinkt misschien als heel serieus, als iets wat alleen gevorderde roeiers zouden doen. Niets is minder waar!

Er zijn veel mogelijkheden in Nederland én in het buitenland om in een roeiwedstrijd te starten. In een C4 of in een skiff. Over een afstand van 1 kilometer of maar liefst 100 km. Alles is mogelijk. Lees meer.

Meer weten? Kijk op de ARV-website onder Wedstrijdroeien.

 

 6. Roeien in en bij BREDA

 

6-bre-roeitochten-breda-arv-nwsbr-mrt-2022 RV Breda biedt roeiploegen diverse leuke toertochten aan, in de maanden april, mei en juni. Deelname kost 10 euro per persoon. Aanmelding in ploegen van 3, 4 of 5 personen, op mailadres reot.[antispam].@rvbreda.nl of op telefoonnummer 06 3630 1954.

Meer info op de website van RV Breda. Lees meer op onze website.

 

 7. Skiffen met ZIJDRIJVERS

 

7-zij-skiff-met-zijwieltjes-arv-nwsbr-mrt-2022 Roeiers hebben soms een handicap waardoor ze (soms tijdelijk) niet kunnen skiffen.

Door het gebruik van drijvers aan weerskanten wordt skiffen voor deze groep mogelijk. De KNRB leende ons twee drijvers die nu op de Ooievaar zijn gemonteerd. Ook skiffen met zijwieltjes? Lees er meer over.

 

 8. De ranke LEPELAAR

 

8-lep-lepelaar-vogel-txt-ha-mmdl-eindred-jwb-arv-nwsbr-mrt-2022 Het is onwaarschijnlijk dat je een lepelaar op de oude IJssel tegenkomt. Maar, als de succesverhalen van de Nederlandse vogelbescherming kloppen, dan is alles mogelijk. Net als de vogel is onze boot Lepelaar in onze vloot een mooi ranke verschijning. Meer over vogel en boot …..

 

 9. TOOS VOLMULLER, water, luchten en ver kunnen kijken

 

9-int-toos-arv-nwsbr-mrt-2022 Ze dacht dat ze al veel te oud was om het roeien zelf te gaan leren, alhoewel …….. Tijdens een Open Dag werd ze toch enthousiast. De mogelijkheid om eerst eens tien keer proef te roeien gaf de doorslag en vóórdat Toos het zelf wist was ze verkocht. Maak nader kennis met Toos.

 

 10. GESLAAGD voor hun roei-examen

 

Op 12 februari 2022 zijn voor roei-examen Basis C geslaagd:

Ans Roelofs, Mick Giesen en Charlotte de Jong

En voor het roei-examen Gevorderd C zijn geslaagd:

Regien de Vries, Simone Veenhuis en Ivonne Zijp                

 

Allen van harte gefeliciteerd.

Veel roeiplezier gewenst.

 

Coördinator roei-examens van ARV de Ank

 

 


logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

 

 

 

Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 

 


  

Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank