arv-de-ank-logo-300px 2

 

 

arv-de-ank-logo-300px 2


https://www.arvdeank.nl/bestuur2 
header-nieuwsbrief-arv-de-ank-roeien-800px

 


 


 


ROEIEN nieuwsbrief van FEBRUARI 2023


 


1. Bestuur en commisies, WIE doet WAT


2. ROEI-EXAMENS, opleidingen en aantekeningen m.i.v. 2023


3. TOERtochten in Nederland 2023


4. MEERdaagse buitenlandse toertochten in 2023


5. Liset krijgt een VAKANTIEgevoel van roeien]


6. Van de MATERIAALcommissaris


7. BLADEN weer tip top


8. Amsterdam Light Tour 2023


9. De GESCHIEDENIS van onze vereniging


10. BROODJES van Sien, op zaterdagochtend


 


Nieuwsbrief maart 2023


De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in week 9-2023, de week die begint met maandag 27 februari.


Aanleveren kopij uiterlijk op donderdag 23 februari 2023.


Mail kopij aan eitcader.[antispam].@arvdeank.nl


Tekst (maximaal 300 woorden) aanleveren in Word (dus niet in de vorm van een e-mail oid).


Afbeeldingen afzonderlijk (!) aanleveren in jpg-/jpeg-format.


 


 1. Bestuur en commisies, WIE doet WAT


Een lang gekoesterde wens ging in vervulling: het bestuur en de commissies zijn voortaan zichtbaar op onze website, met portretfoto’s erbij. Onverhoopt ontbreken nog namen. Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom.


Het bestuur en vertrouwenspersonen vind je na aanklikken van Vereniging in de menubalk bovenin of via de link www.arvdeank.nl/bestuur2


De commissies zijn zichtbaar via de link: www.arvdeank.nl/bestuur-commissies-en-contactpersonen


Komende weken volgen nog verdere aanpassingen. Het bestuur houdt jullie op de hoogte.


 


Kees Huisman, secretaris ARV de Ank


 2. ROEI-EXAMENS, opleidingen en aantekeningen m.i.v. 2023


2-arv-nwsbr-examens-schema-feb-2023Met ingang van 1 januari 2023 is het opleidingsschema aangepast, zijn de vernieuwde exameneisen van kracht en kun je speciale aantekeningen krijgen. Onderstaand zie je het nieuwe schema. Lees er meer over op onze website.


 3. TOERtochten in Nederland 2023


Onze toercommissie organiseert en faciliteert heel veel verschillende roeitoertochten in 2023. Het zijn maar liefst acht tochten met een zeer divers karakter vanaf onze eigen locatie. Daarnaast: de Weerribbentocht vanuit Steenwijk, een tocht op de IJssel van Zutphen naar Wilp en terug en een toertocht in en rond Drachten.


Roeien van een toertocht is een waardevolle aanvulling op je roei-ervaring. Je leert ander water kennen en je roeit eens samen met andere clubgenoten die je (nog) niet kent. Heel erg leuk om te doen! Het overzicht van alle roeitoertochten in Nederland staat op onze website.


 4. MEERdaagse buitenlandse toertochten in 2023


In 2023 zijn de locaties van de KNRB-botenwagens, elk voorzien van twee wherries:


I - Ry in Denemarken, op Jutland, roeien op de Gudenå;


II - Angers in Frankrijk, waar je roeit op de Sarthe en de Mayenne.


Behalve locaties van botenwagens organiseert de KNRB in 2023 ook weer meerdaagse toertochten (voorheen hoteltochten genoemd) in het buitenland.    • voorjaarstocht op de Lahn;

    • zomertocht van negen dagen op de Seine;

    • najaarstocht op de Fulda en de Weser.


Meer informatie vind je op onze ARV-website.


 5. Liset krijgt een VAKANTIEgevoel van roeien


5-arb-nwsbr-interview-feb-2023 2Liset Habets roeit sinds de zomer van 2021 bij ARV de Ank. In haar studietijd in Nijmegen was ze lid van Phocas. Inmiddels doorloopt ze met zevenmijlslaarzen de opleidingen. Lees meer van het gesprek dat Maria met haar had.


 6. Van de MATERIAALcommissaris


Onlangs zijn de riemen van de Tureluur, Rietzanger, Fuut, Plevier, Snip en Waterral geschuurd en opnieuw gelakt. Dank en hulde aan Saskia, Gertie, Hanneke en Harry.


De dolhoogte van de Plevier en Fuut is aanpast: de dollen zijn lager gezet en voorzien van rode of gele clipp-ringen. Door de ringen boven of onder de dollen te zetten kan de dolhoogte aan de individuele behoefte worden aangepast.


De dollen van de Fuut zijn vervangen en de riggers 1 gaatje lager gezet. Hierdoor is de aanhaalhoogte lager. Dank aan Christiaan.


 7. BLADEN weer tip top


7-arv-nwsbr-bladen-schuren-feb-2023Zaterdag 26 november zijn de bladen van de Plevier en Tureluur geschuurd. Op woensdag 4 januari waren de bladen van de Rietzanger, Fuut, Waterral en Snip aan de beurt. Na schuren zijn de bladen keurig geschilderd. De riemen hangen er weer mooi bij. Lees de tips om ze mooi te houden.


 8. Amsterdam Light Tour 2023


8-arv-nwsbr-amsterdam-feb-2023Op zaterdagavond 7 januari roeide een grote groep ARV’ers in vijf boten door de grachten van donker Amsterdam. Langs de route van de Light Tour fraai vormgegeven lichtgevende kunstwerken. Zoals bij het Amstelhotel een ….. lees meer in het verslag van Dik Dijkhuizen.


 9. De GESCHIEDENIS van onze vereniging #2


9-arv-nwsbr-historie-2-feb-2023-uit-graafschapbode-10-10-1Na het verschijnen van het eerste verhaal van Henk Pasma in vorige nieuwsbrief, kwam er al gauw een reactie binnen van Gerrit Massen. Zijn reactie was weer aanleiding om verder te zoeken naar de geschiedenis van roeien bij De Ank, in de digitale kranten van Delpher.nl


 10. BROODJES van Stien, op zaterdagochtend


10-arv-nwsbr-broodjes-feb-2023Stien was samen met haar man Henk jarenlang havenmeester van De Ank. Een foto voor trouwe dienst hangt nog steeds in het clubgebouw, vlakbij de ingang. Stien had als gewoonte dat er op zaterdagochtend verse broodjes bij bakker Kaspers werden gehaald. Deze krentenbollen en belegde broodjes lagen dan bij de bar, heerlijk voor bij de koffie.


Deze gewoonte is in ere hersteld. €1,75 voor een gesmeerde krentenbol of een belegd broodje. Op zaterdagochtend dus, juist als er ook heel veel geroeid wordt.


 
logo-knrb-150pxDe Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. De KNRB verstuurt periodiek mailings met het laatste nieuws en informatie over opleidingen, talenten en klassementen. Wil je ook de KNRB-nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!


 


 


 


Voor het goed functioneren van de vereniging stuurt ARV de Ank e-mailberichten aan het door jou opgegeven e-mailadres. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Maar via het e-mailadres secretaris siraterces.[antispam].@arvdeank.nl kan je altijd (gedeeltelijke) stopzetting van deze e-mailberichten aanvragen. 


 
  


Deze nieuwsbrief is een uitgave van ARV de Ank