Saskia Bruil, gegrepen door de roeisport

Op een stormachtige woensdagmorgen trof ik Saskia Bruil in haar behaaglijk warme huis. Ze was net terug van een natte ochtendtocht samen met Nanja in haar favoriete Roerdomp.

storm

De Doetinchemse Saskia, verliet haar geboorteplaats om te studeren in Tilburg, stage te lopen in Amsterdam en te werken in Zutphen. Inmiddels terug in Doetinchem, en al jaren zelfstandig werkzaam in projectmanagement voor een educatieve uitgever o.a. ICT voor het online lesgeven. Deze ICT-vaardigheid zet ze enorm in voor onze Achterhoekse Roeivereniging. Samen met Kees en Christiaan bouwde ze vóór het einde van 2021 de website van de watersportvereniging om voor onze zelfstandige vereniging. Een huzarenklus. Chapeau!

saskia-bruil

Saskia werd zo’n twintig jaar geleden lid van de roeivereniging in Zutphen en leerde daar gelijk om te skiffen op de IJssel, met zijn golfslag, bochten en vrachtschepen. Meestal wordt er geroeid op het Twentekanaal, maar ook daar golfslag en vrachtboten. Saskia werd gegrepen door de roeisport, volgde coachtrainingen en begon met lesgeven in Zutphen.

Eenmaal terug in Doetinchem en na een uitnodiging van Miguel om eens te komen roeien, besloot Saskia vaker bij ons te komen roeien. Na eerst een jaar als buitenlid nu haar tweede jaar als gewoon lid. De Roerdomp, Waterral en Snip zijn haar favoriete, best afgestelde boten.

Voor haar plezier studeert Saskia Spaans, bracht daarvoor wat tijd door in Sevilla waar ze drie maanden mee kon roeien met de lokale club. Een aanrader om een land, de taal, de mensen beter te leren kennen via een plaatselijke roeiclub. Haar

Spaanse vrienden kwamen naar Nederland en samen gingen ze roeien in Zutphen, Amsterdam en hopelijk binnenkort bij onze ARV de Ank.

Het mooie aan roeien bij onze club vindt Saskia de diversiteit in contacten, de hartelijke samenwerking, de gezonde blessurevrije bewegingen. En ..... na 20 jaar denkt Saskia nog steeds na over de techniek, houding, snelheid, hoe goed te coachen en ter ondersteuning kijkt ze veel filmpjes.

Als suggestie voor onze kersverse roeivereniging: doorgaan, blik op de toekomst, schouders eronder allemaal en samen veel plezier maken!

Maria

Saskia geeft het estafettestokje door aan Toos Vollmuller